Ako často by sa mal cumlík vymieňať?

Kedy je ten správny čas vymeniť starý cumlík za nový? A ako to spoznáte?

 

 

Všetko záleži hlavne od intenzity používania a intenzity sania bábätka. Čiže ako často a ako "silno" vaše dieťatko cumlík "dudká". :)

Z bezpečnostných a aj hygienických dôvodov sa odporúča cumlík z kaučuku aj zo silikónu vymeniť za nový každých 4 - 6 týždňov.

Najjednoduchšie uvidiíte opotrebovanie na kaučukových cumlíkch. Kaučuk je čisto prírodným materiálom a preto ho ovplyvňuje slnečné žiarenie, vysoké teploty a vlhkosť. Jednou z jeho prirodzených vlastností je, že tmavne a zväčšuje sa. Ak spozorujete takúto zmenu, je to signál, že kaučuk sa stáva opotrebovaným a je čas na výmenu cumlíka za nový.

Nemusíte mať však z kaučkových cumlíkov strach. Kaučuk je čisto prírodný materiál, ktorý sa získava z miazgy stromov Hevea. Neobsahuje žiadne BPA, PVC, ftaláty a ani žiadne iné škodlivé látky. Dokonca detičky obľubujú príjemnú chuť a vôňu kaučuku. :)

Kaučuk je taktiež mimoriadne pružný a mäkký zároveň, odolný proti vytvoreniu trhlín a odštiepeniu malých kúskov. Preto sa kaučukový cumlík v ústach ľahko stláča a formuje, čím je zachovaný prirodzený vývin podnebia, zúbkov a ďasien detí.

Kaučukové cumlíky BIBS sú jedny z najznámejších a najkvalitnejších. Rovnako vám určite učarujú aj svojim vzhľadom a farbami.

BIBS však nie sú len retro kaučkové cumlíky. V ich ponuke nájdete aj silikónové cumlíky BIBS Couture, BIBS Supreme a BIBS De Luxe.

 

Tu sa dočítaš o cumlíkoch BIBS viac.

https://www.olioli.sk/znacka/bibs/